FOTO
SPONSOREN
 HHC supporters geven Hardenbergse Vierdaagse kleur!

Tijdens een thuisreis in de supportersbus na afloop van een van de laatste uitwedstrijden van HHC Hardenberg kwam vaste reiziger Albert Neutel met het voorstel om eens met een groep HHC supporters aan de Hardenberger Wandelvierdaagse mee te gaan doen. Na enig heen en weer gepraat werd besloten om maar eens een peiling te gaan houden hoeveel mensen er dan mee zouden willen lopen.
Zo gezegd, zo gedaan en dus werden de week er op briefjes rondgedeeld onder de vaste groep HHC supporters met de vraag of er interesse was en om deze briefjes zo spoedig mogelijk weer in te leveren. Ruim de helft van de uitgedeelde briefjes kwam weer terug waarna de conclusie getrokken kon worden: met +/- 20 potentiële deelnemers moeten we dit gaan doen!
Zaterdag 15 juni was het dan zover: zoals per mail vermeld verzamelden de deelnemers zich om 12:30 uur bij het Vechtdal College alwaar het inschrijf- en startpunt was.
Natuurlijk was iedereen al zoveel mogelijk in het oranje gekleed, maar voor het extra groepsgevoel waren ook de wedstrijdshirts van HHC 1 geregeld.
Helaas hebben de meeste spelers van het eerste niet van die goddelijke lichamen zoals de supporters die wel hebben, dus paste het shirt niet iedereen.
Maar, niet getreurd, Oranje-Zwart zit diep in ons Hart, dus welk shirt je dan aan hebt, maakt niet uit.
Iets na enen mochten we dan eindelijk beginnen aan onze tocht van 10 kilometer. De stemming zat er meteen al goed in en al zingend werden de eerste meters door Hardenberg afgelegd. Het zou iedere Hardenberger duidelijk worden dat ook HHC weer vertegenwoordigd was bij de 4daagse.
De tocht ging via Heemse door de mooie landerijen achter het Hazenbos naar Rheeze. Door de smalle paadjes was het af en toe even aanpassen met het wandeltempo (inhalen was lastig) maar gezellig was het wel.
De ene voetbalklassieker na de andere schalde over de grazige weiden, want ja; Wij zijn de beste op het groene veld, nietwaar?
Tegen 14:00 uur werd de rustplaats tegenover camping De Vechtstreek bereikt, alwaar een ieder van de nodige energiedrank en een (of meer) lekkere kano(‘s) of stroopwafel werd voorzien.
Nadat er weer voldoende moed was ingedronken en de beentjes de nodige rust hadden gehad werd er koers gezet richting de thuisbasis van HHC: De Boshoek! Daar, waar wij ons thuis voelen.
Langs de campings en de Rheezerbelten liepen we via de Oude Rheezerweg het mooie Heemse weer binnen. Het looptempo werd iets opgevoerd en het gezang wat luider want ook de vele mensen bij en in Clara Feyoena Heem zouden ons horen.
De aankomst op het (manege)veld van De Boshoek was ook voor iedereen duidelijk: De Boshoek Is Van Ons Olé Olé!!!! werd er gezongen en ook al was dit dan de andere kant van De Boshoek; het is natuurlijk wel zo.
Ook hier werden de lopers weer verwelkomd met enkele koele versnaperingen, droge worst en Tuccies. Het normale zaterdagmiddag eten/drinken tijdens de busreizen van de uitwedstrijden.
Voor het uiteindelijke defilé werd nog snel de grote Vak Q trommel en enkele vlaggen en vlaggetjes opgehaald waarna de HHC supportersgroep, inmiddels aangevuld met enkele supporters die een langere afstand hadden gelopen, iets na vieren als allerlaatste het manegeveld en De Boshoek verliet voor een feestelijke intocht tussen de duizenden toeschouwers langs de wegen richting de Markt in Hardenberg waar het eindpunt was. Onderweg werd er natuurlijk weer luid gezongen en getrommeld en zelfs nog even stilgestaan wanneer er heel bekende HHC-ers of supporters werden waargenomen.
Iedereen was vol lof over de deelname van de HHC supporters die toch wel kleur (oranje ;-) ) gaven aan de tocht.
De grootste verrassing kwam na afloop toen bleek dat de supportersgroep zelfs nog een prijs in de wacht hadden gesleept met hun bijdrage. Initiator Albert Neutel nam namens de trotse groep de gewonnen beker in ontvangst.

Afgaande op de vele positieve verhalen na afloop is de kans zeer groot dat ook volgend jaar weer een, hopelijk nog grotere, delegatie van HHC supporters zal meelopen.
Welke afstand? Dat bespreken we nog wel eens tijdens of na afloop van een wedstrijd van HHC Hardenberg 1.

 Meer foto's van deze geweldige middag staan in het foto album.