FOTO
SPONSOREN
 Zeer succesvolle Open Dag afgesloten met 8-0 overwinning.


Zaterdagochtend 16 augustus, half negen;
Met een langzaam opwarmend zonnetje in de lucht arriveren de mannen van BBFreestyle vanuit Groningen op een nog rustig sportpark De Boshoek om samen met het HHC Club Support bestuur en enkele vrijwilligers te beginnen met het ombouwen van het hoofdveld tot een waar voetbalwalhalla voor de jeugd. Zware rollen plastic komen uit de bus en worden volgens het gemaakte schema op en rond het veld uitgerold. Meters elektriciteitskabel, een paar blowers en natuurlijk de benodigde stroom doen de rest.
In no-time staat er oa een pannaveld, een knikkervoetbal baan, een omhaalarena, 1 tegen1 voetbalveldjes en voor de allerkleinsten een mooi springkussen.
Terwijl op de middenstip ook de tent voor de centrale organisatie wordt opgezet en de kraam met clubartikelen is opgebouwd naast het inmiddels ook uitgezette terras wordt het tijd voor de laatste puntjes op de i. Het doel met daarachter de snelheidsmeter wordt geplaatst, enkele vlaggen opgehangen en ook een mooie vrachtwagen van de nieuwe HHC Hardenberg sponsor Nijhoff-Wassink staat inmiddels te pronken voor de ingang van het veld.
Laat het publiek maar komen!
En dat gebeurt dan ook.
Iets later dan 11 uur opent HHC Hardenberg voorzitter Bert Beun deze open dag voor een inmiddels met zo’n 150 kinderen en vele ouders gevulde tribune. De donkere wolken die inmiddels boven het sportpark hingen trokken gelukkig zonder leeg te lopen weer verder zodat de kinderen op aanwijzing van presentator PietCees van der Wel lekker in het zonnetje plaats namen op het veld om met hun inmiddels uitgedeelde score cq handtekeningen kaart te gaan genieten van een uitmuntend stukje Freestyle Soccer gedemonstreerd door Bjorn Boes en Randy Koetsier. Toch wel twee van de beste spelers van Nederland op dit gebied.
Balletjes hoog houden, dood in de nek leggen. Met de bal in de nek houdend op de grond gaan liggen en zo nog enkele push ups uitvoeren waren maar enkele van de vaardigheden die de handen van de toeschouwers op elkaar kregen.

Na deze demonstratie, waarvan er later nog enkele zouden volgen, konden de kinderen zelf aan het werk. De mooiste omhaal pogingen, zo hard mogelijk of juist zo secuur mogelijk schieten. Onderlinge wedstrijdjes in de 1 tegen 1 baan of samen met en tegen de toppers van BBFreestyle een potje ballen op het grote veld. Tevens was er de mogelijkheid om zelf aan je techniek te sleutelen tijdens een voetbalclinic met nog zo’n Freestyle topper: Steve Lemaire.
Tijdens al deze activiteiten moest natuurlijk ook de achterkant van de kaart nog vol gemaakt worden met de handtekeningen van de bij de attracties staande spelers van het eerste elftal van HHC Hardenberg.
Een druk programma dus voor de inmiddels tot ongeveer 300 gegroeide groep kinderen op de perfecte grasmat van De Boshoek. Om tijdens deze drukte even weer op krachten te komen was er door René Alfring van de plaatselijke C1000 vestiging weer een grote partij chips, pakjes drinken en zelfs vele ijsjes naar het sportpark gebracht. De dankbaarheid hiervoor was wel van de gezichtjes af te lezen. Geweldig initiatief weer !
Om 1 uur begon voor de voetballers van GVH het hoogtepunt van de dag.
Deze enthousiaste groep voetballers mocht namelijk op het hoofdveld aantreden tegen de Vrouwen 1 selectie van HHC. Wie zou dat nou niet willen? Vol vuur werd er gestreden voor elke bal en hoewel ik de einduitslag niet weet, ben ik bang voor de dames dat deze toch het onderspit gedolven hebben, gezien de door GVH gemaakte doelpunten die ik gezien heb.

Tegen twee uur kwam er een eind aan dit spektakel op het veld, konden de kinderen een verdiend certificaat ophalen en werd er plaats gemaakt voor de mannen die de rest van het, volgende week beginnende, seizoen horen te schitteren op de groene mat.
Het was inmiddels begonnen te regenen maar daar maalt niemand om op De Boshoek. Er was voor iedereen wel een droog plekje te vinden op een van de twee schitterende tribunes om te kijken en luisteren naar de presentatie van het team dat in april 2015 met de kampioensschaal op een geïmproviseerd bordes van het gemeentehuis hoopt te staan.

Nadat vooral natuurlijk de nieuwelingen door PietCees werden geïntroduceerd en ook de vertrouwde gezichten van het vorige seizoen waren toegejuicht door het publiek werd er ook nog even gevoetbald.
Zondag Hoofdklasser MSC uit Meppel werkte leuk mee aan een mooie 8-0 overwinning van HHC dat zo een passend einde gaf aan deze wederom geslaagde Open Dag.

Voor (veel) meer foto's moet je hier even klikken.