FOTO
SPONSOREN
 Verslag van twee geweldige dagen Spakenburg.

Vrijdagmiddag om 16:00 uur verzamelde zich een groepje trouwe HHC supporters op de parkeerplaats van De Boshoek.
Dit kan maar één ding betekenen: morgen speelt HHC Hardenberg de Topklasse uitwedstrijd tegen Ijsselmeervogels.

Ondertussen traditioneel spelen aan de vooravond van deze wedstrijd de bevriende supportersgroepen van beide clubs hun onderlinge potje voetbal met daaropvolgend een uitgebreide derde helft.
Dit is dus de reden dat deze mannen en vrouwen zich hier verzameld hebben.

Tegen kwart over vier vertrekken de auto’s om, na onderweg nog een paar mensen te hebben opgepikt, tegen zessen in te checken bij het van der Valk hotel in Amersfoort.
De spanning stijgt; de voetballers nemen hun voetbaltas mee en met de taxi vertrekken we richting Bunschoten/Spakenburg voor een wel heel bijzondere editie van de onderlinge ontmoetingen.
Aangekomen bij de kantine van De Rooien worden we hartelijk verwelkomd door enkele gastvrije supporters en het kantinepersoneel. In de kantine staan al enkele tafels aan elkaar geschoven alwaar spelers en supporters hun maaltijd kunnen gaan gebruiken. Want, natuurlijk had onze fantastische organisator Mirjam weer voor de nodige lekkernijen gezorgd. Melk, yoghurt, vleeswaren, salades; alles was in ruime mate aanwezig, net als de deze keer wel heel lekkere broodjes (inclusief de bekende krentenslofjes) van Bakker Battjes, die wij langs deze weg nogmaals heel hartelijk willen bedanken voor de mede-sponsoring van deze maaltijd.
Ook een flinke portie haringen met uitjes werd door de HHC-ers in dankbaarheid aangenomen van de Spakenburgers.


Na de maaltijd werd het voor de spelers tijd om zich om te kleden en aan de broodnodige warming-up te beginnen terwijl de overige aanwezigen de tijd namen om lekker bij te praten.
Tja. En toen was het tijd voor iets waar vele jongens toch wel met enige spanning naar uitgekeken hadden. De voetbalwedstrijd.
Aangezien wij helaas niet genoeg actieve spelers hadden om 11 tegen 11 te spelen werd HHC aangevuld met een tweetal welwillende Ijsselmeervogels supporters. Ik moet zeggen; dit waren zeker niet de minste voetballers van ons team. Jongens; bedankt!
Dankzij een flinke bijdrage van supporters vereniging NAS en enkele gulle giften uit beide kampen wordt er vanaf nu gestreden om een geheel nieuwe, mega grote wisselbeker, waarbij zelfs de KNVB beker in het niet valt.
Met een zeer indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan de ook vaak bij deze ontmoetingen aanwezig zijnde Louis Breukelman werd er een begin gemaakt aan de wedstrijd waar ik verder niet teveel woorden aan vuil wil maken…. We hebben namelijk weer eens verloren. Met 4-1 afgedroogd! Heel, heel jammer, maaaaaarrrrr; het geeft weer vertrouwen voor de “echte wedstrijd? van zaterdag. Vorig jaar was namelijk de enige keer in het Topklasse tijdperk dat de HHC supporters op vrijdag wisten te winnen, maar dit was tevens de enige keer dat HHC Hardenberg de daaropvolgende zaterdag niet wist te winnen. Op dit moment weten we dat ook dit jaar de nederlaag op vrijdag goedgemaakt werd op de zaterdagmiddag middels een 1-3 overwinning.

Na afloop van de supporterswedstrijd op vrijdagavond gingen we, in tegenstelling tot voorgaande jaren, niet naar de kantine, maar naar het schitterend verbouwde en ingerichte supportershome bij de sporthal aan de overzijde van het veld. Onder het genot van enkele drankjes en vele hapjes werd het hier al snel gezellig terwijl de HHC-ers zich onderwijl vergaapten aan de vele mooie spandoeken en de met fotoprint van het stadion gesierde stamtafel. Prachtig allemaal!

Nadat de jongens die niet bleven overnachten weer richting Hardenberg waren vertrokken gingen de overgebleven Hardenbergers samen met een gedeelte van de Rooie Vrienden richting De Fuuk. Een gezellige kroeg in het centrum van Spakenburg waar de avond al drinkend, etend, pratend en dansend op een feestelijke manier werd voortgezet.

Zoals aan alle mooie dingen, kwam ook aan deze avond weer een eind toen om 2 uur de taxi’s voor reden om ons naar van der Valk te brengen.


Zaterdagmorgen om 7 uur stond de eerste bikkel al weer voor het hotel zijn peukje te roken en te wachten tot hij aan het ontbijt kon waar in de loop van de ochtend ook de rest weer fris en monter aansloot.

Na het uitchecken vertrokken we weer richting het centrum van Spakenburg om in het inmiddels weer lekker schijnende zonnetje bij Antonio op het terras plaats te nemen. Met een door HHC Club Support beschikbaar gestelde financiële bijdrage werden de keeltjes weer gesmeerd en werd de voorgaande avond natuurlijk nog even weer doorgenomen waarbij de stemming er al weer snel in zat.

Het duurde niet lang voor de eerste Hardenbergse dagjes-supporters, inclusief voorzitter Bert Beun, ook aansloten op het gezellige terras zodat het al snel duidelijk was wie hier vanmiddag voetballen moest.
Bij de bekende visboer op de kop van de haven werd de HHC Club Support bijdrage met een paar porties kibbeling en enkele gebakken haaien helemaal opgemaakt en trokken we vol goede moed richting de Westmaat.
De machinist van het gezellig uitziende treintje voor de plaatselijke rondritjes werd voor een leuk prijsje bereid gevonden om de hele groep naar het sportpark te brengen waar we al zingend aankwamen om een mooie pot voetbal te gaan kijken met de inmiddels bekende 1-3 overwinning voor de Trots van het Oosten; HHC Hardenberg.

Conclusie: Het was weer een geweldig mooi en gezellig weekend dat voor herhaling vatbaar is.


De volgende ontmoeting tussen beide supportersgroepen zal plaatsvinden in het weekend van 16/17 januari. Ik heb er nu al weer zin aan…..