FOTO
SPONSOREN
 Worden WIJ de laatste kampioen van de Topklasse?

Nog één...
We hebben er lang naar toe geleefd, en nu is er nog 1 wedstrijd te spelen... En wat voor een... Uit naar Katwijk...
En het gaat nog om het kampioenschap ook! Na 29 wedstrijden is de kampioen nog niet bekend maar daar komt zaterdag verandering in. Nu sta ik niet bekend als een rekenwonder, en dat is aan mijn banksaldo ook vaak te zien maar er is volgens mij geen scenario te bedenken waardoor er zaterdag geen kampioen te huldigen valt. Excelsior Maassluis, Katwijk en HHC Hardenberg gaan uitmaken wie de schaal mee mag namen naar huis zaterdag. Er komt geen beslissingswedstrijd...
Ik hoef het niet uit te leggen neem ik aan, u heeft uren naar teletekst zitten turen, met uw collega's de standen op Voetbal op Zaterdag geanalyseerd, in uw eentje op het toilet nagedacht over de ontknoping van deze competitie. In de kantine met een biertje drie wedstrijden vooruit gedacht. Of een vrije zaterdag bij de intratuin weg staan dromen over een kampioenschap terwijl u de afrikaantjes in de kofferbak flikkerde.
Katwijk is bij winst kampioen, punt. Das gemakkelijk. Wij moeten winnen en Maassluis punten laten liggen. Das ook gemakkelijk. Nou ja, dat uitrekenen is gemakkelijk, het winnen niet. Vorige week schreef ik dat ik verwachtte dat Spakenburg het zou laten lopen. Dat bleek ook wel uit de 4-0 nederlaag van de Blauwen tegen DVS Ermelo. Maar nu klinkt dan toch de roep van de supporters om een fatsoenlijk afscheid van coach Twisker. En dat is natuurlijk met een overwinning lijkt mij. We hebben Sargon al een kratje cola-berenburg en een Perzisch tapijt beloofd als hij er ff drie in schiet. Die goals mogen ook al meetellen voor zijn premies van volgend jaar bij ons. Zou toch leuk zijn, Sargon die Maasluis verslaat.
En dan de wedstrijd van ons... In een oranje zwarte heksenketel op de Krom in Katwijk drie punten uit het vuur slepen. Dat is de opdracht, niet meer niet minder.
5 wedstrijden geleden hadden we niet gedacht dat we nog een kans zouden hebben op het kampioenschap, Katwijk fier bovenaan, Excelsior en Barendrecht daaronder en dan wij, ongeveer. Ik kan er een plaats naast zitten.
Goed, natuurlijk, de wedstrijden tegen Barendrecht en Sneek worden gewonnen met een enorme portie geluk... het geluk van de kampioen? Nou, nee, net niet want dan hadden we tegen Lisse de winnende goal in 90 plus 3 wel binnengeschoten in plaats van op de paal. En dus hebben we het niet in eigen hand.
Maar in deze knotsgekke competitie, waarin zelf IJsselmeervogels bovenaan gestaan heeft (!), is alles mogelijk. En kijk naar de ontwikkelingen in de eredivisie van afgelopen zondag... Het gaat erom wie er op de laatste dag bovenaanstaat om maar eens een open deur in te trappen.
We staan derde... Daar is een spreekwoord over, "de lachende derde", of; "waar twee honden vechten om een been daar gaat de derde er mee heen" ...
Haha beste mensen! Dat zou toch lachen zijn, die schaal! De echte schaal is zaterdag op de Krom aanwezig, de replica gaat naar Spakenburg maar dat terzijde.
Het kan allemaal zomaar nog... En dan naar Hardenberg terug... Voor een huldiging op de markt, want ons gemeentehuis, ooit verkozen tot lelijkste gebouw van Nederland, heeft geen bordes! Met een fantastisch programma mag ik wel zeggen! Maar ja, eerst kampioen worden.
Honderden HHC'ers reizen zaterdag af naar Katwijk om onze jongens aan te moedigen. Om kwart voor elf vertrekken de bussen vanaf de parkeerplaats op de Boshoek. Wees ruim op tijd want we vertrekken stipt om 10:45. We zullen zo rond 13:15 in Katwijk aankomen zodat er ruim de tijd is om koffie te drinken, een biertje te dien, sanitair te ontspannen of je nagels tot aan de ellebogen af te bijten van de spanning.
Kampioenswedstrijden zijn nooit mooi, maakt ook niet uit. Wie weet nog hoeveel er achterin is gebreid als Glenn Kobussen die schaal aan ons laat zien!
Vanmiddag vroeg TV Oost mij hoe groot ik de kans acht dat wij de titel pakken? 99%! Boem! Daar staat het...
Willems zei het vorige week, Glenn Kobussen gisteren en ik vandaag... Dat maakt drie... De lachende derde...?!
Voorspelling.
0-1 van der Leij
0-2 Werkman
1-2 Robert Suzan
1-3 Hooiveld