FOTO
SPONSOREN
 Prijswinnaars ballonvaart verloting Open Dag hadden onvergetelijke avond.

 

Tijdens de op 14 augustus gehouden Open Dag van HHC Hardenberg werd er een verloting gehouden met als hoofdprijs twee keer een ballonvaart. Deze prijs was beschikbaar gesteld door Wildkamp BV, in wiens ballon de reis ook gemaakt zou worden. De beide winnaars hebben inmiddels hun luchtdoop gehad.
Op 1 september was het eerst de beurt aan Jannie Schutterop. Zij vertrok die dag met de Wildkamp ballon, gevaren door Piet ter Veen, vanuit De Krim. Het toeval wil dat dit ook het dorp is waar Jannie opgegroeid is. Na het verkrijgen van de nodige instrukties werd er een begin gemaakt met de voorbereidingen voor de vaart. De ballon vast maken aan de mand, opblazen en de lucht in de ballon verwarmen met de grote branders.
Daarna kon de vlucht beginnen. Vanuit de Krim ging het over de vloeivelden aldaar richting Gramsbergen. Langs Gramsbergen en over de Loozensche Linie ging het nu langs Baalderveld richting Venebrugge. Gelukkig was het mooi helder weer zodat Jannie nog enkele mooie foto's heeft kunnen maken. Terwijl de schemering langzaam inzette moest er gezocht worden naar een geschikte landingsplaats. Nadat er nog een heel stuk over de Duitse bossen was gevaren werd er toch een geschikte plek gevonden en werd de ballon vakkundig aan de grond gezet. Nadat de ballon weer in zijn kar was gelegd was er nog tijd voor de bijbehorende felicitaties en officiele luchtdoop met Champagne, welke natuurlijk ook nog even gedronken kon worden. Alles bij elkaar een schitterende ervaring voor Jannie.
De tweede winnaar van een ballonvaart was Henk Jan Bouwhuis. Hij kreeg vorige week woensdag, 29 september de kans om mee te gaan. Voor Henk Jan begon de vlucht in Heemse tegenover het politieburo. Nadat ook hier de benodigde voorbereidingen achter de rug waren steeg Henk Jan, wederom met Piet ter Veen als (vaste) ballonvaarder van de Wildkamp ballon naar grote hoogten. Ook voor Henk Jan was er de mogelijkheid om bekende plaatsen eens van de bovenzijde te bekijken en te fotograferen. Hij had namelijk het geluk (bijna) over zijn eigen huis in de Marslanden te varen. Via Rheezerveen en Dedemsvaart eindigde de ballonvaart voor Henk Jan en zijn medereizigers in het Drentse Echten. Ook hier was na het inpakken van de ballon weer tijd voor de officiele plichtplegingen en het daarbij behorende doop ritueel met een heerlijk drankje.
Ook voor Henk Jan was het een onvergetelijke ervaring.

Mede namens Jannie en Henk Jan willen wij van HHC Club Support dan ook de heer Lennips van Wildkamp nogmaals heel hartelijk bedanken voor het beschikbaar stellen van deze prijs.