FOTO
SPONSOREN
 Supporterswedstrijd Ijsselmeervogels ? HHC Hardenberg wederom zeer geslaagd.

Hoewel de kop boven dit stukje heel positief is, werd deze voetbalwedstrijd niet gewonnen door HHC. Maar ja; wie maalt daar om? Helemaal niemand denk ik.
Vrijdag 18 maart om 16:00 uur vertrokken we met een groep enthousiaste HHC supporters richting Bunschoten-Spakenburg om daar de banden met de bevriende supporters van de Rooien weer aan te halen. Rond half 6 arriveerden we bij de mooie haven van Spakenburg waar onze overnachtingsplek lag aangemeerd. De “Linquenda?, een zeilschip dat dienst doet als hotelschip met logies en ontbijt. Na een eerste inspectie van de boot en het opzoeken van de kajuit waar een ieder zijn nacht zou moeten doorbrengen kwamen de door HHC Club Support voorzitter Mirjam Timmerman bereide belegde bollen en zuiveldrank te voorschijn en werd gezamenlijk de maaltijd genuttigd.
Tegen zevenen werd lopend koers gezet richting Westmaat waar vanaf 20:00 uur de klassieker onder de supporterswedstrijden gespeeld zou worden.
In de kantine aldaar werden de handen geschud met de delegatie van Ijsselmeervogels en werd onder het genot van een bakje koffie een beetje bijgepraat met oude bekenden.

In de kleedkamer onder de hoofdtribune werden de shirts verdeeld en namen en rugnummers genoteerd door het technische duo van vanavond Henk Gort en Rob Baas.
De lijst met namen werd doorgegeven aan de omroeper van dienst die ook voor deze wedstrijd zijn plaats achter de microfoon in nam en voor aanvang alle namen over de tribune en het hoofdveld liet schallen.
De opkomst van de spelers werd visueel begeleid door enkele jonge Ijsselmeervogel supporters die op Midden-Noord enkele fakkels aanstaken terwijl ook de opkomstmuziek uit de boxen schalde.
HHC trad aan met de volgende groep spelers die voortdurend zouden mogen wisselen: Wim Geertman, Luc Stroeve (geen familie van), Henk Zeevat, André Kramer, Mark van Dongen, Casper Zandman, Harry Reinders, Hans Overweg, Arjan Lamberink, Erik Evers, Albert de Vries en Johan Bel. Doordat laatstgenoemde al vrij snel geblesseerd raakte kwam er tot spijt van de meeste spelers weinig van het wisselbeleid. Of dit de reden was weet ik niet, maar na een 1-0 ruststand werd er in een sportieve wedstrijd uiteindelijk een 4-2 nederlaag geleden.
Hoewel er door HHC bij vlagen wel het bekende “totaal-voetbal? werd gespeeld was de overwinning van Ijsselmeervogels toch verdiend te noemen.
De HHC doelpunten van vanavond werden gemaakt door Erik Evers met een fantastisch schot van randje 16 en Arjan Lamberink die vanaf de linker punt van de 16 een onhoudbare schuiver in de rechter beneden hoek los liet. De namen van de doelpuntenmakers van de Vogels zijn mij helaas ontschoten.
Na afloop van de wedstrijd kwamen we allen weer tezamen in de kantine. Vanuit de gezamenlijk gemaakte “pot met geld? werden nu de nodige drankjes en hapjes genuttigd, waarbij vooral de kippenvleugeltjes zeer in de smaak vielen.
De avond werd voortgezet in de gezellige kroeg Holle Wout waar na hernieuwd vullen van de pot ook weer voor iedereen voldoende sapjes en wederom overheerlijke kippenvleugeltjes werden verorberd. De deejay voelde de sfeer goed aan en wisselde de gewone kroegmuziek af met enkele voetbal gerelateerde meezingers. Ook de huiszanger (heette hij Frans? Ik weet helaas niet alles meer.) brulde nog een paar nummers door de goed gevulde bar tot dat we om 2 uur helaas vanwege sluitingstijd moesten vertrekken.
Terug op de boot besloten we nog even een laatste biertje te nuttigen voor het slapen gaan. Tot onze verbazing kwam ook een groep van onze Rooie vrienden nog even een afzakkertje halen. Gelukkig had de boot voldoende drijfvermogen om deze avond nog een mooi vervolg te geven tot we om 3:15 uur verzocht werden een einde aan het feestgedruis te maken.
Moe maar voldaan zocht een ieder zijn slaapplek op.
Om 7 uur zaterdagochtend waren de eerste stemmen al wee te horen en om 8 uur zaten de meeste mensen al weer aan het ontbijt alwaar de belevenissen van een paar uur eerder weer de revue passeerden.
10 uur vertrokken we richting het zonovergoten gezellige centrum van Bunschoten/Spakenburg waar het door de markt al weer gezellig druk was. Vanaf het terras van Antonio keken we, genietend van een heerlijk kopje koffie/cappucino, naar de voorbij trekkende mensen. Waar nodig werden hier nog enkele complimenten uitgedeeld of een bijpassend lied gezongen tot de vriendelijke plaatselijke bevolking die zo ook kennis kon maken met de als altijd gezellige groep HHC supporters. Natuurlijk werd de koffie hierbij door de mooie serveerster vervangen door andere versnaperingen totdat het tijd was richting Westmaat te vertrekken voor de wedstrijd van de hoofdmachten van Ijsselmeervogels en HHC Hardenberg.
Voor, tijdens en na de wedstrijd werden er nog weer vele handen geschud en verhalen uitgewisseld waarbij de volgende ontmoeting al weer min of meer geregeld is. Tijd en plaats is nog afhankelijk van het Topklasse programma van het komende seizoen.
Namens alle betrokken HHC supporters wil ik hierbij onze gastheren van Ijsselmeervogels nogmaals hartelijk dank zeggen voor de geweldige dag.

 

Foto's kijken kun je hier en hier. Bewegende beelden van de wedstrijd zijn te zien via de site van Ijsselmeervogels.