FOTO
SPONSOREN
 Vak Q supporter waar ben je? (Ingezonden "Open brief")

“Vak Q? supporter waar ben je?                                                                                                               Hardenberg 12-04-2011 


Onderstaande appel is op persoonlijke titel geschreven met het verzoek te publiceren via HHC Club Support.
Dat “Vak Q het HHC selectie team van harte steunt “tijdens haar thuis en uitwedstrijden is algemeen bekend.
Helaas manifesteert “vak Q? in mijn beleving de laatste tijd wat minder tijdens aanwezigheid en wordt zelfs wat flets………!
Als HHC 1 er tijdens een wedstrijd goed voor staat of aan de winnende hand is, ja dan zingen we met velen uit volle borst onze opbeurende strijdliederen.
Als tijdens het zingen van de liederen zich wat spannende situaties voordoen binnen de eigen16 meter verstomd vaak het gezang wat uiteraard te verklaren is.
Staan we echter niet voor maar achter dan wordt het in “Vak Q? vaak angstig stil!
We weten allen dat juist in een dergelijke (vervelende) situatie onze vocale en muziekkale inbreng juist wenselijk is en onze spelers op de grasmat extra motiveert om er nog eens flink tegenaan te gaan!
Helaas doen we dat in het bijzonder als “Vak Q? veel te weinig hoewel dat wel van ons verwacht wordt!
Een andere niet voor mij alleen onverklaarbare ergerlijke ervaring, deed zich voor tijdens de uitwedstrijd tegen HSV (Hoek). Oké, onze vaste “trommelaars? Henk G. en Rob R. konden helaas niet van de partij zijn in het verre Zeeland en het effect merk je natuurlijk wel degelijk.
Echter kan –en mag hun afwezigheid geen reden zijn om onze jongens in het veld met veel vocale decibellen te ondersteunen.
Mijn grootste ergernis tijdens de wedstrijd in Hoek betreft de periode na de rust of de tweede helft. Een groot aantal gewaardeerde “Vak Q? supporters vond het kennelijk niet nodig om de oorspronkelijke stellingen weer in te nemen en bleef in de beschermde en comfortabele omgeving van de kantine achter!
Natuurlijk mag elke supporter zelf bepalen waar positie kiest langs het speelveld.
Echter als er zoveel prominente supporters achter blijven gaat er een verkeerd signaal uit naar de rest van de “Vak Q? supporters en niet onbelangrijk, ook naar de spelers in het veld!
Uiteraard zullen de “achterblijvers?zich ook in de buurt van de kantine wel hebben laten horen maar toch…..
Mensen, zodra er (weer) gevoetbald wordt horen wij als “Vak Q? weer op onze vaste stek te staan om ons voetbalteam te steunen met de o zo bekende zang en dans, PUNT!
“Vak Q? supporters, we rijden toch geen vette 600+ kilometers om ons vervolgens op de achtergrond te houden?
Sommigen noemen zich zelf wel de “harde kern? van Vak Q nou dan verwacht ik in ieder geval wel een ander optreden, kom nou toch !
Als er supporters zijn die zich door dit appel –want zo is het wel bedoeld- aangesproken voelen, laat dit dan de komende wedstrijden duidelijk blijken!
Daarom mijn verzoek om ons te hergroeperen en als Vak Q duidelijk en eensgezind naar buiten treden en onze steun geven aan onze HHC-helden! Ik ben er van overtuigd dat onze aanwezigheid -en optreden respect afdwingt en absoluut van invloed is op de prestaties van HHC in het veld!

Met vriendelijke HHC (vak Q) sportgroet,
GeRRit Breukelman.