FOTO
SPONSOREN
 "Welke handtekening moet jij nog?"

Dit was zaterdag 13 augustus weer een veelgehoorde vraag op sportpark De Boshoek; de thuishaven van HHC Hardenberg.
Vele honderden kinderen en hun ouders waren afgekomen op de jaarlijkse Open Dag van HHC. Aanvankelijk leek het aantal bezoekers tegen te vallen, maar naarmate de middag vorderde stroomde het, ondanks dat deze dag midden in de bouwvakvakantie viel, toch lekker vol rondom het hoofdveld van de Boshoek.
De uren voorafgaand aan de open dag waren de mensen van HHC Club Support en de vele overige vrijwilligers druk bezig geweest met de voorbereidingen om ook van deze editie weer een volledig geslaagde open dag te maken. Speeltoestellen werden opgesteld, de kraam met club artikelen werd opgebouwd, de kantine weer gebruiksklaar gemaakt en de vele give-aways, waaronder het handtekeningenboekje wat weer aangeboden is door Rabobank Vaart en Vechtstreek, werden klaar gelegd om uitgedeeld te kunnen worden.
Na dat de selectie van Ted Verdonkschot uitleg had gekregen over hun taak van deze middag, kwamen tegen kwart voor 2 de eerste groepen fans het sportpark op lopen.
Alle jeugdige bezoekers kregen bij de kraam van HHC Club Support een handtekeningen boekje, pen en een pakje kauwgum aangeboden namens de hoofdsponsoren van HHC Hardenberg: Rabobank Vaart en Vechtstreek en Wildkamp. Hierna mocht men plaatsnemen op de tribune voor de officiële opening.
Presentator Gerrit Brokelman was weer op zijn bekende fanatieke manier bezig het publiek en beetje op te warmen en wist er zelfs een heuse wave uit te halen.
De eer van de officiële opening was natuurlijk weggelegd voor HHC voorzitter Louis Breukelman, die iedereen van harte welkom heette op deze laatste zaterdag voordat de Topklasse weer begint.
Hierna begon waar het eigenlijk allemaal om draait tijdens zo’n open dag: de presentatie en opkomst van de selectie waarmee HHC Hardenberg dit tweede Topklasse seizoen in zal gaan. Nadat allereerst de blijvende selectiespelers van het vorige seizoen en de vanuit HHC 2 aan de groep toegevoegde spelers Harm Jonker en Patrick Meier in looppas het veld hadden betreden, kwamen de leden van de begeleidende staf het veld op stappen, nadat hun naam (of iets dat daar op leek ;-)) door Gerrit Brokelman was opgenoemd.
Hierna was het tijd voor de nieuwe selectiespelers. Voor de opkomst van deze spelers had HHC Club Support enkele Segways aan laten rukken, waardoor achtereenvolgens Raymond Beukeveld, Hielke Penterman, Thijs Houwing, Kevin Heuvelink, Stijn Pol en Kevin Mooibroek het perfect ogende veld op kwamen rijden. Toen ook trainer Ted Verdonkschot bij de groep was geroepen, was het tijd voor Gerrit Brokelman om Ted even aan de tand te voelen over zijn verwachtingen voor het komende seizoen en hem tevens te vragen de nieuwe selectieleden aan het publiek voor te stellen. Ook voor een vijftal jeugdige fans was er de mogelijkheid om een vraag te stellen aan zijn of haar favoriete speler. Opvallend was hierbij dat deze keer niet de aanvallers, maar juist een keeper en verdediger werden genoemd. De vraag aan Sander Danes hoe lang deze nog bij HHC zou blijven was hierbij overigens wel een opmerkelijke.
Hierna was het tijd voor de spelers en staf om zich op te stellen bij de hen toegewezen activiteit, zoals er onder andere waren het broek hangen, een luchtkussen, hindernisbaan, gaten schieten, bungy springen en het door Plus Alfring Baalderveld gesponsorde uitgifte punt, waar de kinderen een zakje chips, pakje drinken en een ijsje konden halen. De vele kinderen konden zo door langs de verschillende onderdelen te lopen proberen zo veel mogelijk handtekeningen in hun boekje te krijgen. Ook voor het onder professionele begeleiding rijden op een Segway was veel belangstelling.
Het boek vol krijgen zou helaas niemand lukken deze dag, omdat Patrick Jurgens en leider Albert de Vries vanwege vakantie helaas afwezig waren. Wel kregen vele mensen een handtekening op de voorpagina van hun boekje van iemand die niet in het boekje staat en ook nog niet was genoemd tijdens de presentatie. Qays Shayesteh, de man die op proef is bij HHC, wil hier graag spelen maar heeft deze week nog enkele gesprekken binnen de club. Hij was wel aanwezig en deelde ook met veel plezier zijn handtekening uit aan weer een gelukkige fan. Leuk was het om te horen en zien hoe de verschillende spelers met de vooral jeugdige fans om gingen. Een fotootje hier, een vraagje over de vakantie daar en tussendoor de vertwijfeling over de opmerkingen van die man die toch wel heel veel leek op die nieuwe keeper van HHC maar die zei dat hij de tweelingbroer was van Raymond Beukeveld. Het was gezelligheid alom deze middag.
De blijheid op de gezichten van de van de fans werd nog groter toen bleek dat HHC Club Support voor iedereen ook nog een oranje bidon had met daar op de logo’s van HHC en van HHC Club Support.
Helaas bracht de afsluitende wedstrijd tegen DETO niet het resultaat dat de dag perfect zou maken, maar dit mocht voor de meeste aanwezigen de pret niet drukken.