FOTO
SPONSOREN
 Supporters ontmoeting HHC - Ijsselmeervogels blijkt weer groot succes.

Na enkele weken van voorbereiden was het dan weer zover. Op vrijdagavond 27 januari 2012 vond voor de vierde keer de zeer vriendschappelijke ontmoeting plaats tussen de voetbalteams van HHC Hardenberg supporters en hun collega supporters van de vv Ijsselmeervogels uit Spakenburg.
Even leek het door de weersomstandigheden in de week voorafgaand aan het treffen nog onzeker of dit unieke gebeuren deze week plaats zou vinden, maar halverwege de week werd het wel duidelijk: It geat on!
Hoe uniek zo’n sportief supporters treffen is bleek wel uit de grote belangstelling vanuit de media voor dit gebeuren. Hoogtepunt wat dit betreft was de door RTV Oost rechtstreeks uitgezonden reportage vanaf De Boshoek.
De wedstrijd zelf was bijna vanaf de aftrap een prooi voor onze gasten. Na enkele minuten spelen kwamen de HHC-ers er achter dat ze met 12 man speelden (wat op zich voor de twaalfde man dan weer niet gek is)en haalde coach Henk de dichtstbijzijnde speler van het veld. Helaas maakte de man die door deze speler gedekt werd nu geheel vrijstaand de 0-1. De 0-2 volgde al snel en helaas was HHC niet meer in staat om er nog een echte wedstrijd van te maken. Bart Battjes wist in de tweede helft nog wel fraai de eretreffer in het netje te deponeren, maar dit was slechts een pleister op de wonde. De Rooien uit Spakenburg wisten uiteindelijk zeer verdiend met 1-4 te zegevieren.
Na afloop ontving aanvoerder Gert Jan van de Ijsselmeervogels uit handen van Mirjam Timmerman de door HHC Club Support beschikbaar gestelde wisselbeker en een fles Champagne.
Via deze champagne is de link naar de deze avond wel heel belangrijke derde helft wel snel gelegd.
In het clubhuis van HHC werd er na afloop van de wedstrijd gezellig na- en bijgepraat. Supporters van HHC en Ijsselmeervogels lesten gezamenlijk hun dorst en zo werd het als maar gezelliger in de kantine. Het clublied van HHC werd meegezongen door de Rooien en andersom zongen de HHC-ers de vv IJv liederen mee.
In de loop van de avond kwamen de door beide supporters verenigingen (HHC Club Support en NAS) gekochte feest attributen op tafel gezet en werd het langzamerhand een bont gezelschap met hoeden, brillen, fluorescerende lampjes en opblaas gitaren. (Niet te verwarren met de luchtgitaar).
Nadat de kantine gesloten was trok het feestelijke gezelschap richting het centrum van Hardenberg om elkaar bij Den Herdenbergher weer te treffen. Enkele nietsvermoedende klanten meenden bij het zien van de eerste vrolijk versierde mensen dat er hier sprake was van een vrijgezellen feestje, maar bij het zien van de vele feestelijke HHC-ers die volgden werd het wel duidelijk wat hier aan de hand was. Vele drankjes en hapjes later kwam de avond diep in de nacht tot een einde waarbij voor een ieder vast stond: Dit moeten we er in houden! Zulke geweldige vriendschappelijke banden tussen twee concurrerende supporters groepen die zo kunnen feesten.
Laat dit een voorbeeld zijn voor de mensen die het voetbal kapot proberen te maken.
 

Foto's van dit evenement vind u hier.