SPONSOREN
 HHC Hardenberg - FC Lienden 01-10-2016En doorrrrrrr,

En doorrrr, dat is de ondertitel van deze voorbeschouwing. Het wil nog maar niet lukken om te winnen dit seizoen zoals u ongetwijfeld heeft gemerkt. De trainer werd er ook naar gevraagd tijdens de laatste aflevering van HHC Now, onze eigen talkshow. Of hij er nog vertrouwen in had? "Ja natuurlijk" was zijn reactie, "anders was ik wel weg geweest!" Kijk; dat zijn teksten waar je iets mee kunt. Gewoon recht door zee zijn en zeggen hoe je er over denkt.
Vanavond sprak ik heel kort met Johan Wigger, en geloof me, wij als supporters kunnen dan wel sikkeneurig zijn, de groep heeft er ook stevig de balen van... Je hikt gewoon tegen een overwinning aan maar we zijn het even verleerd lijkt het wel. Kozakken Boys uit van vorige week kunnen we kort over zijn, kansloos verloren. En hoewel het door Joseph zeker een keer of vier werd gezegd tijdens zijn interview had hij wel gelijk: Kozakken Boys is een goede ploeg. Er gaan er niet veel winnen daar op de Zwaaier in Werkendam.
Dan naar zaterdag, het Lienden van Hansie Hansie komt naar de Boshoek. Ook daar gaat het nog niet gladjes... Sterker nog, de ploeg verloor zelfs een keer vaker dan wij! Oh! Dat zeg ik! En dat betekent dat ze binnen ons bereik staan. Zaterdag winnen en we verlaten die gehate laatste plaats. Dan geven we graag de rode lantaarn over aan een ander... Kijk naar HFC, dat wint in de beker en van de weeromstuit wordt ook maar even Spakenburg met de staart tussen de benen naar huis gestuurd... Hans vd Haar was zo boos dat hij de spelers gelijk maar even een straftraining gaf bij terugkeer op de Westmaat. Herstel, een beseftraining noemde hij dat... Ja... Lekker hoor... Als je denkt dat je team daar beter van gaat spelen... Eerst verslaat zijn team Fortuna Sittard en schieten superlatieven tekort en na een offday moet er een "beseftraining" worden afgewerkt. Beseftraining...laat dat maar es op u inwerken... Voelt u dat? Nee? Gelukkig! Dat betekent dat u de kopjes nog netjes in de kast hebt staan, of als u dat een betere voetbalmetafoor vindt; " ze alle 24 nog in het kratje hebt" Bij mij doet het ook niets beseffen. Kom je moe en teleurgesteld van een kansloos 5-0 pak slaag uit een bus, bedenkt die coach van je dat je moet "beseftrainen"...
Maar deze voorbeschouwing gaat over HHC en niet over onze Blauwe vrienden. Alhoewel het wel een goede strategie is, de aandacht vestigen op anderen en hopen dat de eigen malaise even vergeten wordt.
Hans Kraay noemde in Voetbal Inside de zaterdagploegen moeilijke tegenstanders omdat ze fysiek zo sterk zijn. Nou, dat moet dan de tactiek maar zijn! De beuk erin! De tactiek van de verschroeide aarde! Geef het maar een naam, kan ons het schelen... Zaterdag staan we er weer om onze jongens aan te moedigen! Rob van der Leij beloofde in HHC Now ons een overwinning aanstaande zaterdag. Maar goed, wat kan zo'n jongen anders zeggen? "Tja, Lienden, ja, nou euh, beste goede ploeg.. Kun je ook verliezen"? Dan sta je ook mooi verbaasd te kijken als supporter... Dat is altijd zo'n rare vraag vind ik... Beetje in de categorie: "ben je weleens in Turkse gevangenis geweest?" Of "vind je het leuk als een hond tegen je been aanrijdt?" Ook; "vind je het gezellig als je vader zich als vrouw verkleedt en de Libelle leest, doet het altijd goed...
Daar krijg je ook geen serieus antwoord op. En terecht...
Enfin, u weet ondertussen wel deze voorbeschouwingen met een korrel zout te nemen. Tijd om af te sluiten.
De trainer heeft er vertrouwen, de groep hunkert naar een overwinning als een hert in de bronstijd naar een hinde, Johan Wigger is er chagrijnig van en Rob van der Leij belooft een overwinning zaterdag... Wie zijn wij om daar dan nog aan te twijfelen?
En doorrrr!!!

Voorspelling:
2-1
Rob vd Leij. 1-0
Mark Veldmate 2-0
Eigen goal 2-1

En wat zal dat eerste biertje op de eerste overwinning dan goed smaken... 23 in het kratje is ook best goed...of 22... Of...
Oja, de wedstrijd begint om 18:00!!! Ik ga geen namen noemen maar de vorige keer fietsen twee ras-HHC'ers om 14:00 langs mijn huis, en om 14:10 weer... Iets harder, en de andere kant op... Het was een mooi gezicht... Om 17:20 kwamen ze weer... :)