SPONSOREN
 Excelsior Maassluis - HHC Hardenberg (08-10-2016)

Voorbeschouwen met Club Support...
Hé we zijn van HHC!!! Dat zong de selectie van Excelsior Maassluis op hun eigen kampioensfeest. Het filmpje was op meerdere social media te zien.
Wij hadden zojuist gewonnen van Katwijk en zij van Spakenburg... Het resultaat kennen we, Maassluis werd de laatste kampioen van de Topklasse.
Morgen mogen we weer op bezoek bij deze sympathieke club aan de oevers van de Maas. En nog steeds zijn we op jacht naar de eerste overwinning...
Vorige week waren we een helft beter dan Lienden dat in de tweede helft 1 kans kreeg... En meteen de 0-1 maakte. Je zag het daarna meteen gebeuren bij de spelers. Er knakte iets, teleurstelling, ongeloof, frustratie. Waarom lukt het nou niet? Zoals een hakselaar mais verpulvert zo verdween opeens ook geloof in een overwinning.
Een topseizoen dat wordt opgevolgd door een jaar waarin niets lukt. Waarin automatismes zijn verdwenen en alles moeite kost. Het spel wordt slordig en gehaast, de rust is er niet meer en veel onnodig balverlies. Natuurlijk ontstaat er dan druk op de groep en de trainer, dat kan ook niet anders. Iedereen wil winnen en dan ga je als ploeg wellicht forceren en lukt het juist niet.
Waar hebben we dat meer gezien... Spakenburg had een paar jaar terug een beslissingswedstrijd nodig om het vege lijf te redden, Katwijk degradeerde notabene als kampioen en hoe het IJsselmeervogels verging kunnen we tegenwoordig op teletekstpagina 834 bekijken.
Kan ons dat ook gebeuren? Ja!
Is het tijd om in paniek te raken? Nee!!
Voordeel van de huidige situatie is dat we niet verder kunnen zakken en dat problemen door een verplichte promotie naar de Jupiler Leaque niet actueel zijn.
Dat laatste is wat cynisch bedoeld want er moet natuurlijk wel wat gebeuren. We kunnen niet blijven gelijkspelen en verliezen maar zullen regelmatig een wedstrijd moeten winnen. Het aantal goals tegen is gelijk aan dat van AFC, 16 in totaal, maar zij maakten er zelf al 19 en wij slecht 8. Kijk daar kan zelfs een Gladiator als Rob vd Leij niet tegenaan scoren. Van onze 8 goals maakte hij er zes... Het is niet te hopen dat hij geschorst wordt of ,even afkloppen, langdurig geblesseerd raakt, want wie dan de goals moet maken... Ik weet het niet maar we zitten niet ruim in de scorende spelers wijst de topscorerslijst uit.
Jan Piet Bosma verwoorde het mooi in zijn tweet van vorige week zondag: the day after the game, Rug rechten, Leren van fouten. Niet blijven hangen in... En op naar Maasluis!
En zo moet het zijn. No Surrender! Vorige week hebben we de spelers een hart onder de riem gestoken met motiverende teksten. Het heeft dan wel niet tot de overwinning geleid maar het tekent ons als club. Ik ga ons gewoon een compliment geven. We blijven komen, we blijven aanmoedigen en we blijven geloven dat het goedkomt!!! Ja, natuurlijk, we morren ook wel eens en is er ook wel eens kritiek. Dat mag en dat moet. Daar ben je supporter voor. En emotie is betrokkenheid heb ik eens iemand horen zeggen.
Ook dit seizoen worden de prijzen pas verdeeld in mei. Ik denk dat het dit jaar minstens zo dicht bij elkaar blijft als vorig seizoen. De beste topklassers bij elkaar gezet in 1 competitie, dan kan het haast niet anders of de onderlinge verschillen zullen tot op het eind gering blijven.
Hé we zijn van HHC! Daar begon dit stukje mee en daarmee eindigt het ook.
Winston Churchill zei het ook: never never never give up...
Hé WE ZIJN VAN HHC!
Voorspelling:
1-2
1-0 Vink
1-1 Rob vd Leij
1-2 Koos Werkman